מעורבות חברתית - סיכום פעילויות

הודעות לשכבות:

תלמידים יקרים שלום,

בשבועות האחרונים לקחתם חלק במספר פעילויות חברתיות תחת הכותרת "מעורבות חברתית".

נגישות ישראל

הפעילות הראשונה היתה "נגישות ישראל". במסגרת הפעילות עברתם ארבע סדנאות אשר מטרתן היתה לעורר בכם מודעות לקידום הנגישות ושיפור איכות החיים של אנשים בעלי מוגבלויות. במהלך הסדנאות שמעתם הרצאה מעולמם של אנשים בעלי לקויות ראיה, שמיעה, נכות פיזית ונכות קוגניטיבית. מעבר לכך, התנסתם באופן פעיל בהתמודדיות שאותם אנשים חווים ביום יום שלהם - תמרון על כסא גלגלים, הליכה בעיניים עצומות וכדומה. ממבט מהצד ראינו עד כמה הסדנאות היו חשובות ומשמעותיות עבורכם. שיתוף הפעולה שלכם והרגישות שגילתם נעמו מאוד לאותם אנשים.

הצגה "חלומות פשוטים"

באולם הכנסים הבית ספרי צפינו בהצגה "חלומות פשוטים". ההצגה הייחודית ומהרגשת של קבוצת השחקנים עם מוגבלות שיכלית והתפתחותית משלבת הסבר על השונה בחברה ובו זמנית מדברת על חלומות ושאיפות שיש לכולנו בחיים. ההצגה זימנה לנו מפגש בלתי אמצעי עם השחקנים. שיתוף הפעולה שלכם בזמן ההצגה, מחיאות הכפיים, השירה והריקודים ואף הדמעות הוכיחו לנו שאתם נערים ונערות בוגרים ובוגרות היודעים לכבד ולקבל את השונה והאחר. שמחנו  לקבל תגובותכם המרגשות ולדעת שההצגה הצליחה לגעת בנימי הרגש שלכם.

על"מ לעיוור

לקראת ההתרמה לעל"מ לעיוור, שמענו הרצאה מפי סיוון אישה אשר התעוורה במהלך השנים ללא סיבה רפואית ידועה. סיוון שיתפה אתכם בדרכה הייחודית והנעימה בחוויות היומיומיות שלה. למרות האתגרים הרבים שהיא מתמודדת עימם, סיוון חיה חיים מלאים ואפילו משחקת בנבחרת ישראל בשער-רגל. למחרת ההרצאה יצאתם להתרים ברחבי העיר למען העמותה. אנו רואים בחיוב את השתתפותכם בפעילות ההתנדבות למען הזולת. חינוך לאזרחות טובה ולרגישות לצורכיהם של אוכלוסיות נזקקות בחברה הם יעד וערך מרכזי בעיננו. קיבלנו מכם רשמים חיוביים ואנו בטוחים כי בזכות הכסף שהצלחתם לאסוף רווחתם של אותן אוכלוסיות תשתפר.

סדנה "חלונות לחברה הישראלית"

כל כיתה עברה סדנה בת חמישה שיעורים שאותה העבירו מדריכי חברת המעורר. הסדנה בוחנת את החברה הישראלית לאור ערכי השיוויון וכבוד האדם. דרך דיון ותערוכה וירטואלית ניסיתם לברר לעומק תופעות ומגמות מרכזיות בחברה שלנו. מטרת הפעילות היתה לתת כלים ערכיים ומחשבתיים לבחינה עצמית ולבקורת המציאות. בנוסף, הכרה בקשר הבלתי נפרד בין היחיד לחברה והאחריות על החברה. היה חשוב לנו באמצעות הסדנה לעורר בכם את הרצון לשנות ולהשפיע על המציאות ולחתור לשינוי פני החברה.

צעדת דניאל פומרנץ ז"ל

במסגרת התכנית למעורבות חברתית קהילתית, אנו לומדים את המשמעות בהשתתפות באירועים הנוגעים לקהילה בה אנו חיים. דניאל פומרנץ ז"ל היה תלמיד תיכון בליך, חניך הצופים בשבט רמת אפעל ולוחם גולני בגדוד 13 אשר נהרג במבצע "צוק איתן".

בשבוע שעבר שמענו את אימו של דניאל, ורדה פומרנץ, בהרצאה מרגשת בה היא שיתפה אותנו במסע חייו של דניאל כילד אשר גדל בסביבה כפרית, תלמיד בביה"ס וכחייל בגולני. דרך ההרצאה למדנו את הערכים שדניאל ייצג בחייו והודגשו הערכים של נתינה, אחריות וחברות.

בסוף אותו השבוע, השתתפנו בצעדה לזכרו של דניאל ז"ל. בצעדה נשאנו כל גבינו תיקים עם תמונתו של דניאל והכיתוב "דניאל פומרנץ, תלמידי בליך זוכרים אותך שמח". במהלך הצעידה הלכנו בנוף ילדותו של דניאל, מרמת אפעל דרך שבט הצופים, משם המשכנו לשדות החקלאיים של כפר אז"ר וסיימנו בכפר בו הוא גדל. ראינו אתכם צועדים ושמחים, מוקירים ומכבדים את מפעל ההנצחה למען דניאל תוך שאנו ממלאים את בקשתו של דניאל לזכור אותו שמח.

בחלק האחרון של האירוע התכנסנו בחלקת הקבר של דניאל בכפר אז"ר. שם שמענו את חברו סגן נבו קריסנטי אשר דיבר על דניאל החבר והאדם הערכי אשר הוא הכיר. בנוסף לנאומים מפי אימו ורדה ומנהלת ביה"ס, שמענו את חברו סהר שרב בשיר שכתב לאחר מותו "דניאל שלי" וראינו דקת מורל של חניכי הצופים אשר שרו את שיריו של דניאל. בסיום האירוע נתבקשתם לכתוב מכתב אישי לחיילי גולני או למשפחה. במכתבים שהופנו למשפחה, נכתבו מילים מרגשות ובעלות עומק. המשפחה מאוד התרגשה מהמעמד והמחווה.

אנו מקווים כי החוויה במפעל ההנצחה למענו של דניאל היה משמעותי ומרגש עבורכם. אנו מעוניינים כי צעדה זו תהיה ראשונה במסורת רבת שנים להנצחתו של דניאל פומרנץ ז"ל.

סיכום

תלמידים יקרים, האירועים של המעורבות החברתית מזמנים לכם מפגשים חברתיים, הבעה עצמית , חשיפה לאוכלוסיות שונות ובעיקר דיון בערכים מרכזיים וכיצד התרומה שלנו משפרת את הסביבה בה אנו חיים. אנו מקווים שתמשיכו להיות בני נוער סקרנים המעוניינים לתרום לחברה ולשפר את פניה.