מגמת מוזיקה כללי

מגמת המוזיקה

הנכם מוזמנים להצטרף אלינו!

מגמת המוזיקה בבליך, אחת מהוותיקות ומהמובילות בארץ, היא מגמה ארבע שנתית שבה לומדים נערים ונערות שאהבתם למוזיקה לסוגיה הביאה אותם להשקיע מזמנם וממרצם.
בארבע שנות הלימודים במגמה (ובמקביל ללימודים הרגילים בביה"ס "בליך") עוסקים התלמידים בנגינה בהרכבים שונים (מהקאמריים ועד לביג-בנד), שירת מקהלה, כתיבת יצירות מקוריות וביצוען ופיתוח מיומנויות מוזיקליות רבות ומגוונות. כמו כן, לומדים התלמידים תולדות המוזיקה, תורת המוזיקה – תיאוריה, קצב, הרמוניה, קומפוזיציה ועיבוד.

בסוף ארבע שנות הלימוד במגמת המוזיקה ניגשים תלמידינו לבחינת בגרות מלאה במוזיקה (5 יחידות לימוד), וכמו כן מתאפשרת הגשתם לרסיטל בגרות ביצוע חיצוני, המעניק 5 יח"ל נוספות.

הלימודים במגמה מאפשרים העמקת העיסוק במוזיקה, תוך הרחבת הידיעות בתחום, עבודה עם מוזיקאים מהבכירים בענף ופיתוח היכולות המוזיקליות שלהם. הפעילות במגמה כוללת נגינה בערבי מגמה, הפקת אופרטה, השתתפות בפרויקטים שהמגמה יוזמת (כולל כתיבה ועיבוד להרכבים שונים), צפייה במופעים של אמנים שונים, השתתפות בסדנאות וכיתות אומן שונות ועוד.
הלימודים במגמה כרוכים בתשלום.

דרישות הקבלה למגמה:
ניסיון של כארבע שנות נגינה/ שירה על כלי ראשי – הצגת יכולת טכנית טובה בכלי/קול.
קריאת תווים
ידע תאורטי בסיסי
פוטנציאל שמיעה וקצב גבוה.
עמידה בדרישות הקבלה הבסיסיות של ביה"ס "בליך".

מבחני קבלה יתקיימו בחדרי המוזיקה שבבי"ס בליך בתאריכים:
7.03.2018, 8.03.2018, (מועד הבחינה יישלח במייל חוזר לאחר ההרשמה).
ההרשמה למבחני הכניסה למגמה דרך אתר ביה"ס.
תלמידים הגרים מחוץ לעיר נא להגיע עם אישור מהרשות המקומית לביצוע מבחני הכניסה.

המבחן מתחלק לשלושה חלקים:
1. נגינה של שתי יצירות בסגנונות שונים, האחד טכני באופיו והשני לירי באופיו, מתוך הרפרטואר שעליו התלמיד/ה עובד/ת עם המורה הפרטי/ת.
2. מבחן שמיעה שבו נבדקות היכולות המוזיקליות של הנבחן/ת: חזרה על צלילים/ מרווחים/ אקורדים המושמעים בפסנתר, חזרה על מנגינות פשוטות, חזרה על תבניות קצביות בסיסיות.
3. ריאיון אישי קצר עם הבוחנים להתרשמות כללית.

למבחנים יש להביא:
כלי נגינה (כולל כבל ומכשיר כיוון לגיטרות חשמליות).
דיסק ליווי או דיסק און קי עם ליווי, במקרה הצורך.

תשובות תישלחנה רק בתום קליטת כל הנבחנים ועיבוד המידע לגביהם.

אלונה דואני
מנהלת מגמת המוזיקה